• Návštevy: 2697
    Čítať ďalej: Básnik a prekladateľ Marián Šidlík uvedie do života svoju piatu básnickú zbierku
    Marián Šidlík

    Básnik a prekladateľ Marián Šidlík uvedie do života svoju piatu básnickú zbierku Len tu žiť. Emotívnu a impresionistickú poéziu splnených i nenaplnených túžob predstaví hudobný hosť podujatia – speváčka a klaviristka Kristína Prekopová. Knižná podoba tejto decentnej poézie predstavuje prierez autorovou tvorbou z obdobia rokov 2006 – 2012.

    • Návštevy: 3065
    Čítať ďalej: Prezentácia diela počas 126. výročia narodenia Márie Kočanovej
    Mária Kočanová

    Prezentácia novely Mojmírov syn, v ktorej Mária Kočanová zobrazila detstvo Svätopluka, prebehne v rodisku autorky, v obci Kostoľany nad Hornádom. Dielo predstaví Ľudovít Petraško a to 8. decembra 2016 o 14:00 hod., v deň, keď si pripomenieme 126. výročie narodenia spisovateľky.

    • Návštevy: 3158
    Čítať ďalej: Litteriáda (4. ročník medzinárodného literárneho festivalu)
    Litteriáda (4. ročník medzinárodného literárneho festivalu)

    V dňoch 28. 09. – 30. 09. 2016 sa uskutoční Litteriáda, v poradí už 4. ročník medzinárodného literárneho festivalu. Vydavateľstvo Pectus v spolupráci s košickým Konzervatóriom, Zemplínskou knižnicou v Trebišove a Podduklianskou knižnicou vo Svidníku zorganizovalo v rámci podujatia prezentácie domácich a zahraničných autorov.

    • Návštevy: 3681
    Čítať ďalej: Nielen pre dospelých
    Nielen pre dospelých

    Teší nás, že dňa 7. novembra 2014 o 11:00 hod. môžeme v prešovskej knižnici P. O. Hviezdoslava predstaviť dva knižne vydané tituly. Román S Perúnom na štíte od Márie Kočanovej pertraktuje obdobie Veľkej Moravy, konflikty medzi pohanstvom a nastupujúcim kresťanstvom.

    • Návštevy: 3288
    Čítať ďalej: Prezentácia knižky Jedine tak vieš neodísť
    Prezentácia knižky Jedine tak vieš neodísť

    Dňa 3. 10. 2014 bude predstavená básnická prvotina Ivana Klohnu, ktorá vyšla vo vydavateľstve Pectus. Zbierku pokrstí Ľudovít Petraško.

    • Návštevy: 3105
    Čítať ďalej: Litteriáda (3. ročník medzinárodného literárneho festivalu)
    Litteriáda (3. ročník medzinárodného literárneho festivalu)

    V dňoch 6. 11. – 8. 11. 2012 sa v rámci východného Slovenska uskutoční Litteriáda (3. ročník medzinárodného literárneho festivalu), na ktorej bude predstavená súčasná slovenská, poľská a estónska literárna scéna. Umelecké združenie a vydavateľstvo Pectus v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach a Podduklianskou knižnicou vo Svidníku pripravilo pre verejnosť prezentácie domácich a zahraničných autorov.

    • Návštevy: 3334
    Čítať ďalej: Prezentácia knihy Mŕtvy hosť
    Prezentácia knihy Mŕtvy hosť

    Vydavateľstvo Pectus v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach a Goetheho inštitútom v Bratislave pozýva verejnosť na prezentáciu knihy Mŕtvy hosť (13 tajomných príbehov z nemeckej klasiky). Mystické či až hororové príbehy vďačia za svoju pretrvávajúcu popularitu mnohým okolnostiam. Nejeden klasik, fascinovaný odvrátenou, tušenou stranou našej existencie, zašiel aj do týchto literárnych končín.

    • Návštevy: 3448
    Čítať ďalej: Autorská posiedka s Andrijanom Turanom
    Andrijan Turan

    Dňa 10. 12. 2010 sa o 11:20 hod. v Štátnej vedeckej knižnici na Pribinovej 1 v Košiciach uskutoční autorská posiedka s Andrijanom Turanom. Známy slovenský básnik v rámci 17. ročníka slovenského festivalu poézie Beniakove Chynorany prezradí čitateľom, ako vznikala jeho najnovšia básnická zbierka Origami. Hoci poézia odjakživa ospevovala ľúbostný cit, Turanovi sa ho podarilo stvárniť ojedinelým a moderným básnickým spôsobom. Autorská prezentácia je spojená s autogramiádou.

    • Návštevy: 3314
    Čítať ďalej: Litteriáda pokračuje druhým ročníkom
    Litteriáda pokračuje druhým ročníkom

    V dňoch 21. 09. – 24. 09. 2010 sa v Košiciach uskutoční Litteriáda (2. ročník medzinárodného literárneho festivalu), na ktorej bude predstavená súčasná slovenská, litovská, poľská, rakúska a nemecká literárna scéna. Umelecké združenie a vydavateľstvo Pectus v spolupráci s košickým Konzervatóriom pripravilo pre verejnosť prezentácie domácich a zahraničných autorov. Zahraničnými hosťami z litovskej strany budú Birutė Jonuškaitė a Vladas Braziūnas, poľskú stranu zastúpia také mená ako Marek Wawrzkiewicz, Elżbieta Musiał, Marta Świderska-Pelinko a rakúsku a nemeckú literatúru predstavia Beppo Beyerl a Martin Becker.

    • Návštevy: 3337
    Čítať ďalej: Litteriáda (2. ročník medzinárodného literárneho festivalu)
    Litteriáda (2. ročník medzinárodného literárneho festivalu)

    V dňoch 21. 09. – 24. 09. 2010 sa v Košiciach uskutoční Litteriáda (2. ročník medzinárodného literárneho festivalu), na ktorej bude predstavená súčasná slovenská, litovská, poľská, rakúska a nemecká literárna scéna. Umelecké združenie a vydavateľstvo Pectus v spolupráci s košickým Konzervatóriom pripravilo pre verejnosť prezentácie domácich a zahraničných autorov.

Strana 1 z 2