Kniha Bez medzerníka od Zdenka Fajčáka, mladého autora žijúceho v Prahe, vyšla s podporou Ministerstva kultúry SR vo vydavateľstve Pectus koncom minulého roka. Ide o súbor poviedok s protagonistami, ktorí sa ocitajú v najrozmanitejších okolnostiach. Príbehy sa neraz končia prekvapivou pointou. Slávnostné uvedenie autorovho debutu sa uskutočnilo dňa 9. 2. 2016 v priestoroch Slovenského domu v Prahe, pod záštitou Vladimíra Skalského, predsedu Svetového združenia Slovákov v zahraničí.

Na úvod vysvetlil autor atypický názov knižky: „Všetky poviedky som napísal na svojom notebooku, ktorý nemá medzerník. Pred pár rokmi mi ho vytrhol synovec Oliver. Môj štýl, moje písanie sa dá vystihnúť aj takto – bez prestávky, bez medzerníka.“ Prezentované poviedky čítal krstný otec knihy Radovan Potočár, víťaz viacerých literárnych súťaží, bloger, začínajúci politik a novinár. Talentovaná klaviristka Kristína Koščíková zahrala ľudové piesne, skladby od Jaroslava Filipa, ale aj od Fryderyka Chopina.
Na obálke sa nachádza ilustrácia od Ivana Gubika, ktorý sa sprvu zdráhal vyjadriť súhlas s jej použitím. „Tento výtvarník s vonkajším svetom príliš nekomunikuje,“ uviedol autor, „svoje kresby takmer nikomu neukazuje, takže bolo namáhavé presvedčiť ho, aby jednu z nich povolil na použitie. Som rád, že sa to nakoniec podarilo.“ Krstilo sa zápalkami a ponúkané knižky si prítomní rozchytali.